Υπηρεσίες Ανάλυσης Μελιού

ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙ

array(4) { ["title"]=> string(61) "Προσδιορισμός Διαστάσης στο μέλι" ["description"]=> string(699) "Η διαστάση είναι φυσικό ένζυμο, το οποίο εισάγεται στο μέλι από τη μέλισσα κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και ωρίμανσης του στην κυψέλη. Λόγω της ευαισθησίας της διαστάσης στη θερμότητα αποτελεί ποιοτικό δείκτη υπερθέρμανσης και παλαίωσης του μελιού. Η ενεργότητά της στο μέλι εξαρτάται από τη βοτανική και γεωγραφική προέλευση αλλά και τη χρονική περίοδο συγκομιδής του μελιού." ["lis"]=> bool(false) ["link"]=> string(51) "https://www.interfind.gr/ypiresies/diastasi-meliou/" }

Προσδιορισμός Διαστάσης στο μέλι

Η διαστάση είναι φυσικό ένζυμο, το οποίο εισάγεται στο μέλι από τη μέλισσα κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και ωρίμανσης του στην κυψέλη. Λόγω της ευαισθησίας της διαστάσης στη θερμότητα αποτελεί ποιοτικό δείκτη υπερθέρμανσης και παλαίωσης του μελιού. Η ενεργότητά της στο μέλι εξαρτάται από τη βοτανική και γεωγραφική προέλευση αλλά και τη χρονική περίοδο συγκομιδής του μελιού.
array(4) { ["title"]=> string(63) "Προσδιορισμός Ιμβερτάσης στο μέλι" ["description"]=> string(762) "Η ιμβερτάση αποτελεί ένα εξαιρετικά θερμοευαίσθητο φυσικό ένζυμο του μελιού, το οποίο εισάγεται στο μέλι από τη μέλισσα κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και ωρίμανσης του στην κυψέλη. Χρησιμοποιείται από τη μέλισσα για την διάσπαση των σακχάρων των χυμών και του νέκταρ που συλλέγουν, σε φρουκτόζη και γλυκόζη. Λόγω της μικρής θερμοανθεκτικότητας της ιμβερτάσης, αποτελεί δείκτη φρεσκάδας και θέρμανσης του μελιού." ["lis"]=> bool(false) ["link"]=> string(52) "https://www.interfind.gr/ypiresies/imvertasi-meliou/" }

Προσδιορισμός Ιμβερτάσης στο μέλι

Η ιμβερτάση αποτελεί ένα εξαιρετικά θερμοευαίσθητο φυσικό ένζυμο του μελιού, το οποίο εισάγεται στο μέλι από τη μέλισσα κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και ωρίμανσης του στην κυψέλη. Χρησιμοποιείται από τη μέλισσα για την διάσπαση των σακχάρων των χυμών και του νέκταρ που συλλέγουν, σε φρουκτόζη και γλυκόζη. Λόγω της μικρής θερμοανθεκτικότητας της ιμβερτάσης, αποτελεί δείκτη φρεσκάδας και θέρμανσης του μελιού.
array(4) { ["title"]=> string(59) "Προσδιορισμός Σακχάρων στο μέλι" ["description"]=> string(632) "Προσδιορισμός της συγκέντρωσης των κύριων σακχάρων του μελιού (φρουκτόζη, γλυκόζη, σουκρόζη, μαλτόζη). Το προφίλ σακχάρων στο μέλι αποτελεί δείκτη κατάταξης της βοτανικής προέλευσης του ενώ ο λόγος φρουκτόζης/γλυκόζης αποτελεί δείκτη πιθανής κρυστάλλωσης του μελιού. Η συγκέντρωση σουκρόζης στο μέλι βάσει νομοθεσίας ορίζεται έως 5 g/100 g μελιού." ["lis"]=> bool(false) ["link"]=> string(50) "https://www.interfind.gr/ypiresies/sakxara-meliou/" }

Προσδιορισμός Σακχάρων στο μέλι

Προσδιορισμός της συγκέντρωσης των κύριων σακχάρων του μελιού (φρουκτόζη, γλυκόζη, σουκρόζη, μαλτόζη). Το προφίλ σακχάρων στο μέλι αποτελεί δείκτη κατάταξης της βοτανικής προέλευσης του ενώ ο λόγος φρουκτόζης/γλυκόζης αποτελεί δείκτη πιθανής κρυστάλλωσης του μελιού. Η συγκέντρωση σουκρόζης στο μέλι βάσει νομοθεσίας ορίζεται έως 5 g/100 g μελιού.
array(4) { ["title"]=> string(62) "Προσδιορισμός C4 Σακχάρων στο μέλι" ["description"]=> string(625) "Αποτελεί δείκτη νοθείας του μελιού από σάκχαρα προερχόμενα από C4 φυτά (π.χ. ζαχαροκάλαμο, αραβόσιτος). Με τη μέτρηση των ισοτοπικών τιμών δ¹³C τόσο του μελιού όσο και της πρωτεΐνης του μελιού και την εισαγωγή τους σε συγκεκριμένη μαθηματική εξίσωση, υπολογίζεται η περιεκτικότητα σε C4 σάκχαρα στο μέλι. Τιμές >7% υποδηλώνουν νοθεία με C4 σάκχαρα." ["lis"]=> bool(false) ["link"]=> string(53) "https://www.interfind.gr/ypiresies/c4-sakxara-meliou/" }

Προσδιορισμός C4 Σακχάρων στο μέλι

Αποτελεί δείκτη νοθείας του μελιού από σάκχαρα προερχόμενα από C4 φυτά (π.χ. ζαχαροκάλαμο, αραβόσιτος). Με τη μέτρηση των ισοτοπικών τιμών δ¹³C τόσο του μελιού όσο και της πρωτεΐνης του μελιού και την εισαγωγή τους σε συγκεκριμένη μαθηματική εξίσωση, υπολογίζεται η περιεκτικότητα σε C4 σάκχαρα στο μέλι. Τιμές >7% υποδηλώνουν νοθεία με C4 σάκχαρα.
array(4) { ["title"]=> string(110) "Προσδιορισμός

β-φρουκτοφουρανοσιδάσης στο μέλι

" ["description"]=> string(636) "Αποτελεί δείκτη νοθείας του μελιού από ιμβερτοποιημένα σάκχαρα. Η β-φρουκτοφουρανοσιδάση αποτελεί ξένο ένζυμο ως προς το μέλι, επομένως η ανίχνευση της υποδηλώνει την εσκεμμένη χρήση της για την παρασκευή ιμβερτοποιημένων σιροπιών (διάσπαση της σουκρόζης σε φρουκτόζη και γλυκόζη). Τιμές >20 U/kg υποδηλώνουν νοθεία με ιμβερτοποιημένα σιρόπια." ["lis"]=> bool(false) ["link"]=> string(65) "https://www.interfind.gr/ypiresies/b-frouktofouranosidasi-meliou/" }

Προσδιορισμός

β-φρουκτοφουρανοσιδάσης στο μέλι

Αποτελεί δείκτη νοθείας του μελιού από ιμβερτοποιημένα σάκχαρα. Η β-φρουκτοφουρανοσιδάση αποτελεί ξένο ένζυμο ως προς το μέλι, επομένως η ανίχνευση της υποδηλώνει την εσκεμμένη χρήση της για την παρασκευή ιμβερτοποιημένων σιροπιών (διάσπαση της σουκρόζης σε φρουκτόζη και γλυκόζη). Τιμές >20 U/kg υποδηλώνουν νοθεία με ιμβερτοποιημένα σιρόπια.